17.05.2012. / 15:32

Autor: Hina

'Zapad ne smije srljati u ratove'

Brzoplete vojne intervencije Zapada mogu na vlast dovesti ekstremiste, izazvati regionalne sukobe i čak nuklearni rat, upozorio je ruski premijer Dmitrij Medvedev uoči odlaska u Sjedinjene Države na summit najrazvijenijih zemalja svijeta G8, prenose u četvrtak mediji.

Dmitrij MedvedevDmitrij MedvedevBrzoplete vojne intervencije Zapada mogu na vlast dovesti ekstremiste, izazvati regionalne sukobe i čak nuklearni rat, upozorio je ruski premijer Dmitrij Medvedev uoči odlaska u Sjedinjene Države na summit najrazvijenijih zemalja svijeta G8, prenose u četvrtak mediji.

"Posljedice brzopletih intervencija u trećim zemljama uobičajeno završavaju dolaskom ekstremista na vlast", rekao je Medvedev na pravosudnom skupu u Sankt Peterbrugu, a prenijela ruska televizija.

Ruski premijer očito aludira na krizu u Siriji oko koje se Rusija, saveznica režima predsjednika Bašara al-Asada, razilazi sa Zapadom, ali i na zračne udare koje je NATO lani izveo u Libiji, uz oštro protivljenje Moskve.

"U određenom trenutku, takve akcije, koje potkopavaju državni suverenitet, mogu voditi u veliki regionalni rat i čak uporabi nuklearnog oružja", rekao je Medvedev prije odlaska na summit u američki Camp David.

Medvedev će predstavljati Rusiju na summitu G8 u petak i subotu kamo neće putovati predsjednik Vladimir Putin okupiran sastavljanjem nove vlade, dva tjedna nakon polaganja predsjedničke prisege.

Rusija i Washington nisu komentirali nedolazak Putina na summit što analitičari tumače kao Putinov bojkot Washingtona jer je kritizirao stanje demokracije u Rusiji.

Vezane vijesti

Njemačka odolijeva zahtjevima 'saveznika'

Njemačka odolijeva zahtjevima 'saveznika'

Gotovo tragikomično izgledali su napisi u anglosaksonskim medijima ovog vikenda u kojima su izvjestitelji i komentatori, u nekoj čudnoj mješavini… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika