17.05.2012. / 15:45

Autor: Hina

Sarkozy odlazi iz "aktivne politike"

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, kojega je na izborima 6. svibnja pobijedio socijalist Francois Hollande, otići će iz "aktivne politike" i "više se neće kandidirati na izborima", izjavio je u četvrtak njegov bivši savjetnik Henri Guaino.

Nicolas SarkozyNicolas SarkozyBivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, kojega je na izborima 6. svibnja pobijedio socijalist Francois Hollande, otići će iz "aktivne politike" i "više se neće kandidirati na izborima", izjavio je u četvrtak njegov bivši savjetnik Henri Guaino.

"Vrlo je jasno kazao da prestaje s aktivnom politikom", izjavio je Henri Guaino na radiju. "To znači da više neće tražiti mandat, odgovornu poziciju u političkom životu, kandidirati se na izborima", dodao je on.

"S obzirom da ga dobro poznajem, doista mislim da je njegova namjera jasna, kao što je rekao" te da stvarno napušta politički život, potvrdio je njegov drugi bliski suradnik, bivši ministar rada Xavier Bertrand.

"Povjerio nam je da mu je potreban odmor i druženje s njemu bliskim osobama. Prvenstveno s obitelji. Želi i razmisliti što će raditi kasnije. Nakon ljeta objavit će svoje planove", dodao je on u razgovoru za tjednik Valeurs Actuelles.

Sam Nicolas Sarkozy (57) prilično je neodređen oko svojih planova nakon poraza na predsjedničkim izborima.

Vezane vijesti

Merkel: "Stabilno partnerstvo" s Hollandeom je moguće ostvariti

Merkel: "Stabilno partnerstvo" s Hollandeom je moguće ostvariti

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u subotu kako vjeruje da je moguće ostvariti "stabilno partnerstvo" s novoizabranim francuskim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika