24.05.2012. / 20:10

Autor: Hina

SAD izručile BiH osumnjičenog za genocid u Srebrenici

Američke vlasti u četvrtak su izručile Bosni i Hercegovini Dejana Radojkovića, ratnog pripadnika policije bosanskih Srba kojega se sumnjiči da je sudjelovao u masovnim pogubljenima Bošnjaka u Srebrenici u srpnju 1995. godine, potvrdilo je Tužiteljstvo BiH.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaAmeričke vlasti u četvrtak su izručile Bosni i Hercegovini Dejana Radojkovića, ratnog pripadnika policije bosanskih Srba kojega se sumnjiči da je sudjelovao u masovnim pogubljenima Bošnjaka u Srebrenici u srpnju 1995. godine, potvrdilo je Tužiteljstvo BiH.

Radojković koji je živio u SAD uhićen je na temelju zahtjeva bosanskohercegovačkog državnog tužiteljstva te potom odlukom američkih vlasti i deportiran u BiH. Radojković (61) rođen je i živio na Palama a pod istragom je jer je osumnjičen da je 1995. godine kao jedan od zapovjednika posebne policije čija je baza bila na Jahorini počinio kazneno djelo zločina protiv čovječnosti nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti u Srebrenici u srpnju 1995. godine.

Radojković je u Sarajevo deportiran zrakoplovom gdje je predan pripadnicima granične policije BiH koji su ga potom prepratili u pritvor Suda BiH. Tužiteljstvo BiH navodi kako će se istraga o Radojkovićevoj umiješanosti u srebrenički genocid nastaviti s ciljem pripremanja i podizanja optužnice.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 25.05.12. 09:02

nije mi jasno kako vecina Zlocinaca zavrsi u SAD-u:?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika