30.05.2012. / 17:48

Autor: Hina

Japanski premijer za ponovno pokretanje reaktora

Japanski premijer Yoshihiko Noda, koji svim silama želi ponovno pokrenuti ugašene nuklearne reaktore kako bi se izbjegle ljetne redukcije struje, izjavio je u srijedu da je nužno pokrenuti one reaktore čija je sigurnost potvrđena i dodao da lokalne vlasti imaju razumijevanja za taj stav.

Yoshihiko NodaYoshihiko NodaJapanski premijer Yoshihiko Noda, koji svim silama želi ponovno pokrenuti ugašene nuklearne reaktore kako bi se izbjegle ljetne redukcije struje, izjavio je u srijedu da je nužno pokrenuti one reaktore čija je sigurnost potvrđena i dodao da lokalne vlasti imaju razumijevanja za taj stav.

Nuklearne elektrane osiguravale su gotovo 30 posto japanskih potreba za električnom energijom prije prošlogodišnje katastrofe u elektrani Fukushimi.

Nakon potresa i tsunamija koji je uništio tu elektranu, radi provjere je zatvoreno svih 50 nuklearnih reaktora u zemlji.

Središnja vlada borila se za potporu lokalnih vlasti za ponovno pokretanje reaktora, iako ta potpora nije zakonski potrebna.

Noda je najavio da će konačnu odluku donijeti kada lokalne vlasti zauzmu stav o tome pitanju.

Vezane vijesti

Rolls Royce će proizvoditi motore na nuklearni pogon

Rolls Royce će proizvoditi motore na nuklearni pogon

Britansko ministarstvo obrane potpisalo je s Rolls Royceom ugovor vrijedan više od milijardu funti (1,24 milijardi eura) o opskrbi reaktorima za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika