Objavljeno u Nacionalu br. 359, 2002-10-02

Autor: Nacionalova redakcija

Washington

Avioni iznad Bushovih rezidencija

George W. BushGeorge W. BushAmerička uprava za civilno zrakoplovstvo objavila je da je u godinu dana, nakon terorističkog napada 11. rujna, kad su zbog opasnosti od novih terorističkih napada iz zraka postrožene zabrane nadlijetanja rezidencija američkog predsjednika Georgea W. Busha, ipak zabilježeno čak 157 povreda zabrane letenja. Sedam je aviona povrijedilo zračni prostor nad Bijelom kućom, čak 104 ušla su u zabranjenu zonu nad predsjedničkim odmaralištem u Camp Davidu, gdje predsjednik s obitelji često provodi vikende, a 46 aviona ušlo je u zračni prostor iznad Bushova ranča u Teksasu, gdje Bush ljetuje.

Uprava za civilni zračni promet ovih je dana ponovno upozorila pilote da paze kuda lete. To je upozorenje objavljeno nakon što su jednog vikenda, dok se Bush nalazio u Camp Davidu, tri letjelice ušle u zabranjeni zračni prostor, a jedna od njih – ultralaki leteći zmaj, koji se ne vidi na radaru, zamijećen je tek kad se nalazio točno iznad predsjedničke rezidencije. On je potom nestao pa nitko ne zna tko je njime letio.

Obično u takvim slučajevima lovci ratnog zrakoplovstva dojure do aviona te ga izvedu iz zabranjenog zračnog prostora, a protiv pilota pokrenu postupak, koji najčešće završi globom i obaveznim doškolovanjem pilota, iako vlasti mogu i oduzeti dozvolu.

Vezane vijesti

Odluka o avionima HRZ-a u sljedećih 45 dana

Odluka o avionima HRZ-a u sljedećih 45 dana

Ministar obrane Ante Kotromanović izjavio je danas kako je potrebno najkasnije u sljedećih 45 dana donijeti odluku o tome hoće li Hrvatska nabaviti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika