Objavljeno u Nacionalu br. 360, 2002-10-06

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

OŠ 'Bijaći' bez ministrove nagrade

Bez godišnje nagrade “Ivan Filipović”, koju dodijeljuje ministar prosvjete i športa Vladimir Strugar, ostala je OŠ “Bijaći” iz Kaštel Novog, poznata iz slučaja roditeljskog protivljenja upisu HIV pozitivne djevojčice male Ele u prvi razred. OŠ “Bijaći” jedna je od najboljih i najuspješnijih škola u Republici Hrvatskoj, kojoj je i prošle godine uslijed čudnovatih okolnosti izmakla ministrova nagrada.

Ove je godine, Povjerenstvo Splitsko-dalmatinske županije tu školu opet kandidiralo za nagradu, rukovodeći se i ozbiljnim i odgovornim držanjem djelatnika OŠ “Bijaći” u dramatičnoj krizi i situaciji roditeljskog bojkota. Međutim, Državno povjerenstvo je očito bilo drugačijeg mišljenja i kandidaturu kaštelanske škole odbilo prikrivajući je formalnim razlozima. Naime, Državno povjerenstvo je priopćilo kako obrazloženje kandidature škole male Ele nije bilo potpuno.

Mnogi u Kaštelima drže da je cijela priča vrlo sumnjiva i da je Državno povjerenstvo za ministrove nagrade zbog reakcije roditelja na slučaj djevojčice Ele zapravo dobilo naputak kazniti onoga koga bi, ustvari, trebalo nagraditi. Na taj bi se način najbolje prikrile slabosti svih nadležnih službi na pravovremenj pripremi i socijalnoj edukaciji roditelja i djece u Kaštelima.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika