Objavljeno u Nacionalu br. 360, 2002-10-06

Autor: Nacionalova redakcija

VARAŽDIN

Varteks traži beskamatni kredit za obnovu svojih robnih kuća u Srbiji

...

“Varteksu će biti vraćene njegove prodavaonice i robne kuće u Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima u Srbiji, koje se uglavnom nalaze na najboljim lokacijama. Ti su prodajni objekti međutim u lošem stanju, jer 12 godina u njima nitko nije žarulju promijenio, pa vape za obnovom i modernizacijom. Zbog velikih ulaganja u te prodajne objekte, predložili smo Ministarstvu gospodarstva novu, Varteksovu strategiju, koja je zapravo nacionalna strategija izvoza tekstilnih proizvoda na tržište Srbije”, rekao je o širenju prema Jugoslaviji Hrvoje Vojvoda, predsjednik NO Varteksa.

“Smatramo da posredstvom Varteksovih prodajnih objekata možemo ubrzati izvoz hrvatskih tekstilnih proizvoda u Srbiju i SRJ. Time dakako ne otkrivamo toplu vodu već primjenjujemo model koji su razvili Slovenci posredstvom nacionalne trgovačke kuće Mercator i druge ino tvrtke. No, pritom je potrebna pomoć države. Jer, financijskom potporom države u sufinanciranju obnove prodajnih objekata Varteksa u Srbiji, osiguranjem beskamatnih pozajmica za modernizaciju Varteksovih trgovina i robnih kuća, ubrzo bi se stvorili uvjeti i za prodaju drugih tekstilnih proizvoda hrvatskih proizvođača na tom tržištu. Varteks bi dakle bio poluga izvoza za robu domaćih tekstilaca u Srbiju”, pojasnio je Vojvoda.

Vezane vijesti

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga...

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga Coninga

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo povuklo je u ime države tužbe protiv Varteksa i tvrtke Congame, članice Coning grupe, radi utvrđivanja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika