Objavljeno u Nacionalu br. 505, 2005-07-18

Autor: Nacionalova redakcija

Gazeta

Papa se počeo bolje odijevati

  Papa Benedikt XVI. nije više tako neobazriv prema vlastitom odijevanju, kao što je to bio na početku. Naprotiv, čini se da ga je moda počela zanimati, što se nije moglo primijetiti kod njegovih recentnih prethodnika, i to unatoč tomu što mu strogi vatikanski protokol i višestoljetna tradicija, koja čvrsto određuje kako se papa mora odijevati, za to daju vrlo malo mogućnosti. Sve je to neobično s obzirom na to da je bio na udaru kritika jer je odijevanju pridavao premalo pozornosti.
  Kad se Benedikt XVI. prvi put pojavio u javnosti, vidjelo se da mu je papinska halja mala i prekratka. Ne samo da je bila barem 15 centimetara iznad poda pa su mu se vidjele cipele i čarape nego su mu se, kad bi dignuo ruku, rukavi toliko povukli da se ispod papinske halje vidjela obična tamna majica. Ubrzo je promijenio odjeću pa mu sada sve halje savršeno stoje, a bira neke vrlo elegantne, kakve njegov prethodnik nije nosio. Papa je i čitao sa starim naočalama koje su bile sasvim iskrivljene, pa su mu stalno padale te ih je morao pridržavati. Sada se ni za čitanje više ne koristi svojim starim naočalama, nego ima nove, vrlo vrijedne. Stručnjaci su na njegovu nosu prepoznali model Santos, naočale polumjesečnog oblika slavne tvrtke Cartier. Za sunčanih dana nosi tamne naočale, i to izniman model Serengeti, kakve nose filmski glumci poput Vala Kilmera. Najjeftinije takve naočale stoje 200 dolara. Zamijećeno je da odnedavno nosi i vrlo lijepe kopče za košulju. Stručnjaci za modne detalje primijetili su i da ima vrlo lijep tamni ručni sat retro stila, ali još nisu uspjeli identificirati model.

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika