Objavljeno u Nacionalu br. 552, 2006-06-12

Autor: Nina Šmigmator

TOP STIPENDIJA ZA TOP STUDENTE

Završile prijave za Top stipendiju

Prošli petak bio je zadnji rok za prijave studenata u akciji Top stipendija za Top studente, a tijekom cijelog tjedna u redakciju Nacionala svakodnevno je stizao velik broj prijava. Akcija koju je utemeljio tjednik Nacional sa partnerima INA-om, Ingrom, Podravkom, Diners Clubom, Vipnetom i HRT-om, kojom se najbolji hrvatski studenti nagrađuju Top stipendijom od 40 000 kuna bliži se vrhuncu.

Zbog ranijeg zaključenja ovog broja konačan broj prijavljenih studenata još nije poznat, ali odaziv je zasigurno bio velik što i dokazuje oko petstotinjak prijava.

Ovaj tjedan Stipendijsko vijeće sačinjeno od prorektora svih šest hrvatskih sveučilišta od svih prijavljenih studenata odabrat će sto finalista čiji će popis biti objavljen u Nacionalu 20. lipnja.

Prof. Tihomir Hunjak, prorektor zagrebačkog sveučilišta i predsjednik Stipendijskog vijeća od početka akcije rekao je:“

I ove godine očekujemo povećanje broja studenata koji se prijavljuju za top stipendiju što govori o popularnosti ove akcije. Vjerujem da se većina čitatelja slaže s tim da je akcija izuzetno vrijedna i na konkretnoj razini pomoći pojedincima koji to zaslužuju, ali isto tako i na razini prepoznavanja važnosti kvalitete i osobnih vrijednosti pojedinaca za razvoj društva. Očekujem da ćemo i ove godine imati vrlo težak zadatak da između velikog broja izuzetno kvalitetnih studenata izaberemo one koji će biti nagrađeni i nadam se da ćemo taj posao i ovaj put obaviti tako dobro da neće biti nezadovoljnih našim izborom. Ključni kriteriji odabira Vijeća je izvrsnost koja se dokazuje ocjenama i rezultatima na natjecanjima znanja. Važnu ulogu imaju i dokazi o izvrsnosti u nenastavnim aktivnostima poput npr. sporta, ali tu se u obzir uzimaju samo doista vrhunski rezultati. S velikim zadovoljstvom mogu reći da se gotovo ne sjećam da je bilo nadglasavanja kod izbora najboljih, što govori o tome da smo dobro odabrali kriterije i osmislili postupak izbora.

Sljedeći će tjedan Stipendijska komisija, koju čine direktori tvrtki partnera, odlučiti tko su dobitnici Top stipendija 2006. godine, a njihova imena bit će otkrivena tek 4. srpnja na svečanom proglašenju dobitnika u 11.30 sati u hotelu Westin u Zagrebu.

Do tada tijek akcije kao i zasjedanja Vijeća i Komisije pratit će iz tjedna u tjedan tjednik Nacional.

Vezane vijesti

Katalinić: Hrvatskoj treba boksačka liga

Katalinić: Hrvatskoj treba boksačka liga

Borna Katalinić deveterostruki je prvak države u amaterskom boksu. Osim što je osvajao međunarodne turnire, bio je treći na Prvenstvu Europske unije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika