26.09.2006. / 07:40

Autor: Marin Medić

KRIMINAL

O Brodosplitu ipak kazneno

Ministar gospodarstva i predsjednik Nadzornog odbora Brodosplita Branko Vukelić i bivši potpredsjednik Nadzornog odbora Siniša Poljak, koji su očito sve znali, najvjerojatnije će proći bez kaznene prijave.

Državno odvjetništvo RH do sredine idućega tjedna podignut će kaznene prijave protiv odgovornih osoba u aferi Brodosplit. Kaznene prijave bit će podnesene protiv pojedinih članova uprave brodogradilišta i još nekih osoba, prenosi HRT.

Oni se sumnjiče za pranje 6 milijuna dolara koji su u srpnju 2005. iz Brodosplita, preko Cipra i Graza završili u Zagrebu. Afera u kojoj su se spominjale i osobe od najvećeg povjerenja premijera Ive Sanadera "tinja" još od svibnja, kada je istragu počela austrijska policija, ali se u Hrvatskoj cijeli slučaj tada negirao.

Prema informcijama iz Državnog odvjetništva kazneno bi mogao odgovarati direktor Brodosplita, Goran Vukasović. Prijave neće zaobići Dragu Mačeka koji je podigao 6 milijuna dolara. Morat će odgovoriti za što je 6 milijuna dolara utrošio i je li novac išao i u stranačku blagajnu, što sumnja oporba.

Ministar gospodarstva i predsjednik Nadzornog odbora Brodosplita Branko Vukelić i bivši potpredsjednik Nadzornog odbora Siniša Poljak , koji su očito sve znali, najvjerojatnije će proći bez kaznene prijave.

Vukelić je jučer izjavio da je cijela afera jeftino politikanstvo od strane oporbe te da on s cijelim slučajem nema ništa.

Vezane vijesti

Vandoren pozvao na privatizaciju Brodosplita

Vandoren pozvao na privatizaciju Brodosplita

Voditelj Izaslanstva Europske unije u Hravtskoj Paul Vandoren danas je pozvao Vladu na potpisivanje sporazuma o privatizaciji splitskoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika