19.12.2006. / 15:34

Autor: Stjepan Marković

SPLIT

Pokušaj ubojstva predsjednika kaštelanske HVIDRA-e

Uhićene su dvije osobe, policija nije htjela otkriti njihov identitet već samo da se radi o dvojici muškaraca od 34 godine i od 38 godina

Na Poljičkoj cesti u Splitu u utorak ujutro oko 10 sati dogodio se pokušaj ubojstva. Neslužbeno se doznaje da je riječ o Jozi Certi, 40-godišnjem predsjedniku kaštelanske HVIDRA-e, ogranku koji je lojalan središnjici u Zagrebu. Nacional je u splitskoj policiji doznao da je pokušaju ubojstva prethodila svađa u kladionici koja je kulminirala ispred kladionice i pretvorila se u tučnjavu. Jedan od sudionika tučnjave zadobio je po život opasan ubod nožem u vrat, te je prevezen u bolnicu gdje se trenutno nalazi.

Uhićene su dvije osobe. Policija nije htjela otkriti njihov identitet već samo da se radi o dvojici muškaraca od 34 godine i od 38 godina. Kako se neslužbeno doznaje jednog je uhitila policija dok se drugi sam predao policiji.

Neslužbeno se doznaje da je Certu ozlijedio Vicko Rožić, koji je 1995. godine počinio ubojstvo u disko klubu na otoku Čiovu pored Trogira, te je zbog toga osuđen na 14 godina zatvora. Kasnije mu je kazna smanjena za dvije godine, da bi 2002. godine bio pomilovan i pušten na slobodu.

Liječnici u splitskoj bolnici izjavili su da se ozljeđeni muškarac nalazi izvan životne opasnosti.

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika