19.12.2006. / 17:22

Autor: Stjepan Marković

AFGANISTAN

Hrvatski vojnici vraćeni na sjever zemlje

U sklopu međunarodne misije ISAF koju predvodi NATO nalazi se 147 pripadnika vojne policije iz Hrvatske

Jedanaest hrvatskih pripadnika misije ISAF koji su mjesec i pol dana boravili na jugu Afganistana, u ponedjeljak su vraćeni na manje opasan sjeverni dio zemlje u grad Mazar-e-Sharif, objavio je MORH na svojim Internet stranicama. Ovi vojnici našli su se u središtu pozornosti nakon što je jedan od njih ranjen u okršaju s talibanima na jugu zemlje kod Kandahara. Nakon promjene naravi vojne misije hrvatski vojnici postali su dio OMLT-a tj. Operativnog tima za vezu. Njihova zadaća je obučavati afganistanske vojnike, te kasnije nadgledati njihove patrole. U jednoj od tih patrola dogodilo se spomenuto ranjavanje hrvatskog vojnika.

U sklopu međunarodne misije ISAF koju predvodi NATO nalazi se 147 pripadnika vojne policije iz Hrvatske koji su raspoređeni u tri grada. U Regionalnom zapovjedništvu Sjever nalazi se 78 vojnika, u Regionalnom zapovjedništvu Kabul njih 58-ero, te osmero u regionalnom zapovjedništvu Zapad, navodi MORH.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika