03.02.2007. / 10:10

Autor: Ana Kirin

ITALIJA

Berlusconi zatražio Prodijevu ostavku

Nakon glasovanja u Senatu o pitanju američke vojne baze u Vicenzi, kada je vladajuća koalicija lijevog centra ostala u manjini, čelnik talijanske oporbe Silvio Berlusconi zatražio je u petak 2. veljače ostavku premijera Romana Prodija. "Vlada koja nema većinu kada je u pitanju vanjska politika nije legitimna vlada", ocijenio je bivši predsjednik Vijeća Silvio Berlusconi i dodao: "Iskreno govoreći, mislim da nakon takvog rezultata glasovanja nema druge mogućnosti nego da predsjednik Vijeća podnese ostavku".

U četvrtak 1. veljače su 152 senatora dalo zeleno svijetlo prijedlogu zakona desnice za proširenje američke vojne baze dok je protiv bilo 146 senatora. Odsutnost više senatora lijevog centra omogućila je oporbi da po tom pitanju odnese pobjedu.

Prodi je nakon toga sazvao članove vlade i vođe stranaka većine da "podsjeti na smjernice vanjske politike sadržane u izbornom programu".

Ministar obrane Arturo Parisi je zatražio "podrobno objašnjenje", rekavši da su "vanjska politika i obrana prevažne stvari".

Sama koalicija lijevog centra razjedinjena je po pitanju proširenja baze u Vicenzi jer se tome oštro protive komunisti i ekolozi.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika