06.02.2007. / 09:30

Autor: Ana Kirin

BiH

Hrvatske stranke koče sporazum o novoj vladi

Federacija Bosne i Hercegovine ostaje i dalje bez nove izvršne vlasti jer četiri stranke, članice vladajuće koalicije, još uvijek nisu postigle suglasnost o podjeli ministarskih mjesta. U ponedjeljak 5. veljače propao je još jedan pokušaj postizanja dogovora između HDZ-a BiH, HDZ-a 1990., Stranke demokratske akcije i Stranke za BiH, a lokalni mediji prenose kako je glavni razlog tome nemogućnost dogovora između dviju stranaka s hrvatskim predznakom.

"Pri samom kraju pregovora iskrsnulo je pitanje dvije županije u Mostaru i središnjoj Bosni i to je bio razlog što nismo mogli potpisati sporazum", rekao je predsjednik HDZ 1990. Božo Ljubić. Izjavio je samo da je načelno dogovoreno da dva HDZ-a dobiju po dva ministarska mjesta dok bi peto "hrvatsko" pripalo nestranačkom stručnjaku.

Ranije je dogovoreno da Stranka demokratske akcije i Stranka za BiH dobiju po pet ministarskih mjesta dok bi Stranka nezavisnih socijaldemokrata nominirala kandidata za ministarsku poziciju koja pripada Srbima.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika