02.03.2007. / 14:02

Autor: Ana Kirin

PROSTITUCIJA

Uhićen svodnik sa zaradom od pola milijuna kuna

Zagrebačka policija izvjestila je u petak 2. ožujka da je zbog organiziranja lanca prostitucije kroz koji je u manje od pola godine prošlo oko 1400 mušterija i "okrenuto" više od pola milijuna kuna, uhitila 44-godišnjaka, osumnjičenog da je za pružanje seksualnih usluga angažirao četiri djevojke.

Osumnjičeni svodnik je početkom prošle godine u Oglasniku počeo objavljivati oglas kojim je tražio djevojke za eskort i masažu. Na oglas mu se krajem studenog javila jedna 26-godišnjakinja, sredinom prosinca 25-godišnjakinja, a prije dva tjedna još dvije djevojke, 20-godišnjakinja i 21-godišnjakinja.

One su muškarcima trebale pružati seksualne usluge po cijenama od 250 kuna za oralni seks, 600 kuna za sat vremena seksa, a 400 kuna za pola sata. Osumnjičeni je za to iznajmio dva stana na području Novoga Zagreba i Trnja. On je objavljivao oglase i kontaktirao s mušterijama, te djevojkama uzimao polovicu zarađenog novca.

Iz detaljne evidencije pruženih usluga koju je vodio vidljivo je da su djevojke od rujna prošle do kraja veljače ove godine imale oko 1400 mušterija i tako zaradile oko 516 tisuća kuna.

Osumnjičeni je priveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda i protiv njega je podignuta kaznena prijava zbog podvođenja.

Vezane vijesti

Slovenija razmišlja o ukidanju dozvola za barske plesačice

Slovenija razmišlja o ukidanju dozvola za barske plesačice

Nakon upozorenja iz nevladinih udruga i diplomatskih krugova da je upletena u trgovinu ljudima, Slovenija će vjerojatno ukinuti izdavanje radnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika