05.03.2007. / 15:03

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ LORA

Vrhovni sud potvrdio presudu za Loru

Žalbe optuženika i državnog odvjetnika odbijene su na sjednici 6. veljače kao neosnovane i Vrhovni sud je potvrdio presudu splitskog suda iz ožujka 2006. godine

Presudu Županijskog suda u Splitu u "slučaju Lora" kojom su osmorica bivših vojnih policajaca proglašeni krivima za ratni zločin protiv civilnog stanovništva te osuđeni na šest do osam godina zatvora Vrhovni je sud potvrdio još 6. veljače a u ponedjeljak 5. ožujka presudu je objavio na svojoj web stranici.

Branitelji optuženih u svojoj su žalbi tražili oslobađajuću presudu, blaže kazne ili ukidanje prvostupanjske presude i ponovno suđenje, a tužiteljstvo je tražilo još strožije kazne. Žalbe optuženika Tomislava Duića, Tonča Vrkića, Miljenka Bajića, Josipa Bikića, Davora Banića, Emilia Bungura, Ante Gudića i Anđelka Botića te državnog odvjetnika odbijene su na sjednici 6. veljače kao neosnovane i Vrhovni sud je potvrdio presudu splitskog suda iz ožujka 2006. godine. Vrhovni sud je odbacio i žalbu Anite Bikić, supruge optuženog Josipa Bikića, proglasivši je nepravodobnom.

Županijski sud u Splitu dosudio je Duiću i Vrkiću kaznu od po osam godina zatvora, Baniću sedam, a Bajiću, Bikiću, Bunguru, Gudiću i Botiću po šest godina zatvora.

Vrkić, Gudić, Botić i Banić nalaze se u pritvoru od početka suđenja na jesen 2005. godine. Ostali optuženici su u bijegu i za njima su raspisane tjeralice.

Vezane vijesti

DORH o slučaju "Lora": Nije istina da ništa ne radimo, osmero je osuđeno

DORH o slučaju "Lora": Nije istina da ništa ne radimo, osmero je osuđeno

Državno odvjetništvo RH u povodu brojnih upita i tvrdnji kako se u svezi ratnih zločina u splitskoj vojarni "Lori" ništa ne poduzima, još jednom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika