05.03.2007. / 17:23

Autor: Ana Kirin

KARLOVAC

Vesna Škare-Ožbolt traži smjenu karlovačkog župana

Vesna Škare-Ožbolt zatražila je i odgovornost ministra gospodarstva Branka Vukelića jer je, kao je ustvrdila, potpisavši rješenje kojim njegovo ministarstvo odobrava tvrtki Al-Ka metal izvoz metalnog otpada, prekršio Zakon o otpadu

Na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak 5. ožujka u Karlovcu predsjednica Demokratskog centra Vesna Škare Ožbolt zatražila je ostavku karlovačkog župana, HDZ-ovca Ivice Horvata. To je obrazložila zakašnjelom reakcijom Eko-stožera, kojemu je Horvat na čelu, u slučaju onečišćenja iz Karlovačke pivovare zbog kojega je jedan čovjek završio u dubokoj komi. Slučaj koji je otkrio onečišćenje iz Karlovačke pivovare dogodio u petak 23. veljače, kazala je Škare-Ožbolt, a Eko-stožer reagirao je tek u ponedjeljak popodne.

Vesna Škare-Ožbolt zatražila je i odgovornost ministra gospodarstva Branka Vukelića jer je, kako je ustvrdila, potpisavši rješenje kojim njegovo ministarstvo odobrava tvrtki Al-Ka metal izvoz metalnog otpada, prekršio Zakon o otpadu. Istaknula je kako je taj njegov postupak u suprotnosti s interesima Republike Hrvatske jer je riječ o korisnom otpadu. Predsjednica DC-a kazala je kako rješenja s potpisom Branka Vukelića jasno ukazuju na to što se događa s korisnim otpadom, koji bi se kao sirovina morao koristiti u Hrvatskoj.

Povjerenica DC-a za Karlovačku županiju Ankica Mamić dodala je kako je razlog tome činjenica da se strugotine i drugi metalni otpad u Hrvatskoj otkupljuju za 50 lipa po kilogramu, dok se u inozemstvu podaju po jedan euro za kilogram. Ankica Mamić je, kako je sama navela, u listopadu prošle godine od Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu zatražila da ustanovi da Al-Ka metal ima veliko ilegalno odlagalište metala u Karlovcu, a posluje po "privremenom rješenju, tek iz ove godine, dok je u vrijeme od kada datiraju Vukelićeva dopuštenja za izvoz, poslovala potpuno ilegalno". Kazala je i kako je 19. siječnja ove godine ministrici pravosuđa Ani Lovrin uputila pitanje s plaćenim odgovorom, ali "povratnica se zagubila u pošti".

Vezane vijesti

Medijska kampanja

Medijska kampanja

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor pozvala je sa središnjeg skupa za VII. izbornu jedinicu održanog sinoć u Karlovcu birače da daju svoj glas HDZ-u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika