29.03.2007. / 16:52

Autor: Ana Kirin

HYPO BEZ NEKRETNINA

Pavić i Nobilo opovrgavaju kupnju Hypo Consultantsa

Ninoslav Pavić, suvlasnik Europapress Holdinga i poznati odvjetnik Anto Nobilo opovrgnuli su informaciju da su zajedno sa Zagrebačkom bankom, Mićom Carićem i Damirom Farkašem kupili tvrtku Hypo Consultants, nekretninski biznis Hypo Alpe Adria grupe. Dijelove Hypo Consultantsa u Hrvatskoj i Srbiji, uključujući oko 50 projekata i više od 2 milijuna četvornih metara zemljišta, preuzela je brokerska kuća Auctor, izvjestili su jučer iz Hypo grupe.

Medji su potom objavili da iza Auctora zapravo stoji konzorcij Pavić-Nobilo-Carić-Zaba, kojeg je okupio Damir Farkaš, direktor Hypo Consultantsa u Hrvatskoj. Međutim, kako doznajemo, spomenuti dio Hypo Consultants grupe kupio je Auctor financijski potpomognut Zagrebačkom bankom, s ciljem da portfelj, čija se vrijednost procijenjuje na milijardu eura, proda dio po dio raznim investitorima.

U Auctoru tvrde da im je namjera ubrzano pokrenuti realizaciju svih projekata koji imaju zdrav potencijal, te u razvoj i financiranje pojedinih projekata uključiti vodeće svjetske investicijske fondove ali i domaće tvrtke, banke i građane. Spominje se i opcija formiranja fonda za nekretnine sa regionalnom ambicijom. Auctor je, među ostalima, o prodaji nekih od projekata Hypo Consultantsa pregovarao s Ninoslavom Pavićem ali nikakava transakcija nije dogovorena.

Natječaj za prodaju HAAC-a trajao je pet mjeseci, u nekoliko faza, uz sudjelovanje pedesetak različitih kompanija, investicijskih fondova i banaka iz Europe, Rusije i SAD-a. Cijena akvizicije pak ostaje poslovna tajna.

Vezane vijesti

Kulterer u Austriji osuđen za zlouporabu položaja

Kulterer u Austriji osuđen za zlouporabu položaja

Bivši predsjednik uprave Hypo-Alpe-Adria banke Wolfgang Kulterer nepravomoćno je osuđen u četvrtak na sudu u Klagenfurtu na tri i pol godine zatvora… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika