13.04.2007. / 11:49

Autor: Stjepan Marković

ITALIJA

Neredi u kineskoj četvrti zbog 40 eura

Broj Kineza u Italiji je u posljednjih 10 godina se naglo povećao. Prema službenim podatcima u Italiji živi oko 114,000 Kineza, no pretpostavlja se da ih je zbog ilegalnog useljavanja duplo više

Talijanska specijalna policija je u četvrtak 12. travnja prekinula je nasilne demonstracije kineskih doseljenika u kineskoj četvrti u Milanu. Prema policijskim izvještajima u sukobima je ozljeđeno 10-ak policajaca i 10-ak demonstranata. Neredi su izbili nakon što je policija kaznila Kineskinu s globom od 40 eura zbog protuzakonitog prevoženja robe u privatnom automobilu. Nekoliko stotina Kineza izišlo je na ulice i protestiralo zbog rasne diskriminacije pritom mašući kineskim zastavama. U neredima koji su trajali do kasno u noć demonstranti su prevrnuli nekoliko automobila. Policija je na kraju raspršila demonstracije upotrebom sile.

Broj Kineza u Italiji je u posljednjih 10 godina se naglo povećao. Prema službenim podatcima u Italiji živi oko 114,000 Kineza, no pretpostavlja se da ih je zbog ilegalnog useljavanja duplo više. U Milanu se broj Kineza u posljednji 10 godina udvostručio te ih tamo ondje živi oko 12,000. Policija do sada s njima nije imala većih problema. Kinezi u Rimu i Milanu zauzimaju cijele gradske četvrti te se u njima prodaje roba proizvedena u Kini.

Žena koja zbog koje su demonstracije pokrenute uhićena je i prevezena u bolnicu.

U petak 13. travnja na prozorima duž ulice Paolo Sarpi, koja prolazi kroz središte kineske četvrti u Milanu i bila je središte demonstrcija, obješeno je nekoliko talijanskih zastava. Situacija se smirila i dućani su otvoreni.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika