19.04.2007. / 10:13

Autor: Martina Zeković

IZDVAJANJE IZ PRORAČUNA

Bandić ostvaruje ambicije novcem građana Zagreba

Za uređenje sportske dvorane u Mostaru Zagreb je dao pola milijuna kuna, te po 200 tisuća kuna Vukovaru i Sinju pa se mnogi žale da Bandić svoje ambicije ostvaruje novcem građana Zagreba

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić predložio je da se popularnost SDP-ovaca ispita anketom kako bi se kandidat za premijera odredio prema popularnosti koju uživa među građanima. Naime, upravo je Bandić prošle godine izdvojio više od pet milijuna kuna iz proračuna, a za pomoć projektima diljem Hrvatske i susjednih zemalja, objavio je Jutarnji list. Za uređenje sportske dvorane u Mostaru Zagreb je dao pola milijuna kuna, te po 200 tisuća kuna Vukovaru i Sinju pa se mnogi žale da Bandić svoje ambicije ostvaruje novcem građana Zagreba.

Bandić je politiku pomaganja slabije razvijenih gradova započeo u prvom mandatu, kada je 2001. potajno dao pola milijuna kuna za obnovu kuća bosanskih Hrvata u Derventi, sinjsku Alku nije prestajao financirati ni kad se ona pretvorila u politički poligon protiv predsjednika države. Tako Bandić visoko kotira u istraživanjima javnosti i zauzima treće mjesto u SDP-u, nakon Ljube Jurčića i Željke Antunović., a u srijedu je čak izjavio novinarima da će podnijeti ostavku ukoliko na izborima svaki treći glas ne ode SDP-u.

Željka Antunović u srijedu je demantirala da je SDP prihvatio Bandićevu ideju da se kandidat za premijera odabere prema popularnosti koju uživa među građanima.

Vezane vijesti

SDA dosljedno protiv proračuna BiH

SDA dosljedno protiv proračuna BiH

Stranka demokratske akcije Bosne i Hercegovine (SDA) potvrdila je u srijedu kako će ostati dosljedna u protivljenju proračunu za 2012. godinu u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika