07.05.2007. / 16:50

Autor: Martina Zeković

SLUČAJ SELOTEJP

Glavaš već 11 dana štrajka glađu

Policajcima je rekao kako oni "nisu krivi", ali da "poruče svom šefu Faberu, načelniku PU osječko-baranjske da se s generalom Hrvatske vojske i saborskim zastupnikom neće igrati", dodavši da ga sada mogu "vezati i vuči, jer drukčije neće ići"

Već 11 dana Branimir Glavaš, koji se nalazi u osječkom Okružnom zatvoru, štrajka glađu zbog, kako tvrdi, diskriminacije koja se provodi prema njemu za razliku od ostalih okrivljenika u Hrvatskoj koji se brane sa slobode. Ovim štrajkom Glavaš želi izraziti i nepovjerenje u hrvatsko pravosuđe, a svoje razloge nezadovoljstva radom Izvanraspravnog vijeća trebao bi javnosti otkriti tek nakon odluke Vrhovnog suda na ponovljenu žalbu o pritvoru kako se ne bi protumačilo da pokušava utjecati na Sud. Još trojica okrivljenika u slučaju "selotejp" štrajka glađu izjavio je glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku, Miroslav Rožac, koji je dobio preslike izvješća Uprave za zatvorski sustav osječkog zatvora.

U dokumentu je vidljivo da Ivica Krnjak, Dino Kontić i Tihomir Valentić štrakaju glađu od 30. travnja. Povod za štrajk glađu trojici pritvorenika je nezadovljstvo radom Suda i neosnovanost pritvora koji im je određen.

Glavaš je 17. travnja došao u osječki zatvor, u pratnji prijatelja, sina Filipa i brojnih Osječana. Naime, Glavaš je ranije odbio da ga policija službenim policijskim vozilom doveze u zatvor već je tražio od policajaca koji su došli po nejga u stan, da mu osiguraju da kao saborski zastupnik i general Hrvatske vojske, od svoga stana do zatvora dođe pješice, a ne u vozilu policije. No, Glavaš je u zatvor ipak morao ići u pratnji policije i u policijskom vozilu. Policajcima je rekao kako oni "nisu krivi", ali da "poruče svom šefu Faberu, načelniku PU osječko-baranjske da se s generalom Hrvatske vojske i saborskim zastupnikom neće igrati", dodavši da ga sada mogu "vezati i vući, jer drukčije neće ići".

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika