11.05.2007. / 12:42

Autor: Marko Biočina

ZAGREB

Opet radovi na Domovinskom mostu

Projektanti nisu predvidjeli ugradnju sustava za sprječavanje poledice na mostu, iako se takvi sustavi u Europskoj uniji već trideset godina smatraju standardnom opremom za mostove, tunele i vijadukte.

Samo tjedan dana nakon svečanog otvorenja, zagrebački Domovinski most ponovno će biti poprište građevinskih radova.

Naime, projektanti iz Hrvatskog instituta za mostove i konstrukcije nisu predvidjeli ugradnju sustava za sprječavanje poledice na mostu, iako se takvi sustavi u Europskoj uniji već trideset godina smatraju standardnom opremom za mostove, tunele i vijadukte. Umjesto toga, projektanti su se pouzdali u fekalne vode koje prolaze cijevima ispod mosta, računajući da će one dovoljno zagrijati kolnik i spriječiti stvaranje poledice. Ta pretpostavka se pokazala netočnom, a posljedica je dodatnih 26 milijuna kuna koje će Zagrepčani morati izdvojiti za naknadnu ugradnju ovog sustava.

Tako će nakon svih problema u izgradnji i tri odgode otvorenja Domovinski most ponovno biti zatvoren na neodređeno vrijeme.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika