17.05.2007. / 10:45

Autor: Martina Zeković

SVJETSKA BANKA

Odgođena odluka o smjeni predsjednika Svjetske banke

Predstavnik SAD-a u Svjetskoj banci Eli Whitney Debevoise II ponudio je u srijedu odboru da dogovore nagodbu prema kojoj bi odbor dio krivnje za skandal preuzeo na sebe, no odbor je takvu nagodbu odbio

Odluka o sudbini predsjednika Svjetske banke Paula Wolfowitza, koju je trabo donijeti odbor izvršnih direktora Svjetske banke, u srijedu je ponovno odgođena. Rasprava će se nastaviti u četvrtak ujutro.

Bijela kuća koja je podržavala Wolfowitza u srijedu je počela pregovarati o časnoj odstupnici za njega, objavio je CNN. "Mi želimo da se to završi, na jedan ili drugi način", rekao je jedan dužnosnik i dodao kako je Bijela kuća samo reagirala na "realnost" gubitka potpore Wolfowitzu u upravnom odboru banke.

Naime, Wolfowitz je 2005., kada je došao na mjesto predsjednika, unaprijedio svoju djevojku Shahu Rizi, stručnjakinju Svjetske banke za Bliski istok i dao joj povišicu od gotovo 60.000 dolara godišnje pri prelasku na rad iz Svjetske banke u State Department.

Predstavnik SAD-a u Svjetskoj banci Eli Whitney Debevoise II ponudio je u srijedu odboru da dogovore nagodbu prema kojoj bi odbor dio krivnje za skandal preuzeo na sebe, no odbor je takvu nagodbu odbio, kazali su dužnosnici, a prenio CNN. iako dužnosnici u odboru imaju, kako kažu, dovoljno glasova za smjenjivanje Wolfowitza, žele izbjeći glasovanje koje bi Washington ostavilo usamljenim u podršci bivšem drugom čovjeku Pentagona.

Wolfowitzev odvjetnik Bob Bennett kaže kako Wolfowitz neće dati ostavku dok je ovako ocrnjen.

Vezane vijesti

Pianigiani dao ostavku

Pianigiani dao ostavku

Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika