Objavljeno u Nacionalu br. 601, 2007-05-22

Autor: Nina Šmigmator

TOP STIPENDIJA 2007.

Najviše prijava očekuje se iz Dubrovnika

U Gradskoj vijećnici grada Dubrovnika prošli je tjedan predstavljena Top stipendija

Miše Galjuf, zamjenik dubrovačke županice, Dubravka Šuica,gradonačelnica, studentica Nevena Stanić, Nina Šmigmator, voditeljica projekta i Iva Biondić, izvršna direktorica NCL Media Grupe, dubrovački rektor Mateo Milković i prorektori Vesna Vrtiprah i Vjekoslav DamićMiše Galjuf, zamjenik dubrovačke županice, Dubravka Šuica,gradonačelnica, studentica Nevena Stanić, Nina Šmigmator, voditeljica projekta i Iva Biondić, izvršna direktorica NCL Media Grupe, dubrovački rektor Mateo Milković i prorektori Vesna Vrtiprah i Vjekoslav DamićU novouređenoj Gradskoj vijećnici u uvijek toplom Dubrovniku predstavljena je šesta po redu akcija "Top stipendija za Top studente" u nazočnosti dubrovačke gradonačelnice Dubravke Šuice, zamjenika župana Miše Galjufa, rektora Sveučilišta u Dubrovniku, prof. dr. sc. Matea Milkovića, dekana dubrovačkih fakulteta i dobitnika top stipendija s dubrovačkog Sveučilišta.

Gradonačelnica Dubravka Šuica pohvalila je akciju i pozvala dubrovačke studente da se prijave za Top stipendiju. Rektor dubrovačkog sveučilišta Mateo Milković izrazio je posebnost Top stipendije rekavši: "Top stipendija je zaista vrijedna stipendija jer omogućava bezbrižno studiranje."

Mlado dubrovačko Sveučilište danas ima tri Top studenta. Nebojša Stojčić studirao je turizam i vanjsku trgovinu i trenutačno je na doktoratu u Engleskoj, Vida Čadež s Odjela za akvakulturu volontira na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu i planira upisati magisterij, a Beti Mihajlović završava Studij medija i kulture društva. Kako se od ove godine na Top stipendiju mogu prijaviti i studenti veleučilišta i visokih škola, iz Dubrovnika se očekuje dvostruko veći broj prijava od prošle godine. Prošle godine prijavila se i Nevena Stanić s Odjela za ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, ali nije osvojila stipendiju.

VEDRAN JELAVIĆ, zamjenik gradonačelnice i Mateo Milković, dubrovački rektorVEDRAN JELAVIĆ, zamjenik gradonačelnice i Mateo Milković, dubrovački rektorNa pitanje zašto se ponovno prijavljuje, objasnila je: "Prošle godine sam bila 2. godina i imala sam niži prosjek. Zato sam se više potrudila, podigla prosjek, dobila Rektorovu nagradu i postala demonstrator. Nadam se da ću iz ovih razloga biti bolji kandidat za Top stipendiju i osvojiti 40.000 kuna koje svaki student priželjkuje." Dubrovačka prorektorica Vesna Vrtiprah, koja je i član Stipendijskog vijeća, prisutnima je objasnila da Top stipendiju ne osvajaju samo studenti s prosjekom 5,0, već da se ta odluka donosi i na temelju svih drugih aktivnosti kojima se student bavi te o načinu na koji se svojom prijavom predstavio. "Dubrovački studenti često su obeshrabreni jer Top stipendiju dobiva samo jedan do dva studenta s tog sveučilišta, ali ja ih uvijek savjetujem da se prijave jer smatram kako moraju biti uporni", rekla je prorektorica Vrtiprah. Sljedeće predstavljanje održat će se 23. svibnja u Gradskoj vijećnici u Zadru.

Vezane vijesti

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

U prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika