23.05.2007. / 14:04

Autor: Marko Biočina

BEOGRAD

Izabran novi predsjednik Skupštine Srbije

Oliver Dulić iz Demokratske stranke novi je predsjednik Skupštine Srbije.

Dulić je pridobio glasove 136 zastupnika iz vladajuće koalicije Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije, G17 plus, kao i zastupničkih grupa Vojvođanski zastupnici i stranaka nacionalnih manjina. Protiv je bilo 98 zastupnika Srpske radikalne stranke, Socijalističke partije Srbije i Liberalno-demokratske partije, a dok je sam Dulić ostao suzdržan, kao i zastupnik s liste Koalicija Albanaca Preševske doline Riza Halimi.

Dulić je bio jedini kandidat za predsjednika parlamenta, koje je koalicijskim dogovorom pripalo DS-u.

Novoizabrani predsjednik Skupštne pozvao je sve zastupnike na suradnju i zajednički rad, kako bi zajedno "unaprijedili rad parlamenta i izgradili dostojanstvo te institucije". Dulić je naglasio da neće ukinuti direktne tv prijenose sjednica jer je to „tekovina demokracije“, a „nitko ne može građanima uskratiti pravo da budu informisani“.

Inače, o atmosferi u radu Skupštine najbolje govori izjava potpredsjednika Milutina Mrkonjića. On je govoreći o svom predsjedanju sjednicom rekao kako je to „bilo teže od obnove zemlje nakon bombardiranja Srbije“.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika