23.05.2007. / 15:55

Autor: Marko Biočina

ZADAR

Mesić: "NATO je za Hrvatsku jeftinija opcija"

Mesić je rekao da bi nas samostalno održavanje obrambenih kapaciteta koštalo i do tri puta više

Predsjednik RH Stjepan Mesić prisustvovao je danas u Zadru trećem danu NATO-ove civilne vježbi zaštite i spašavanja IDASSA 2007. Predsjednik je pratio saniranje posljedica razornog potresa u kompleksu industrijske luke Gaženica te posljedice požara i oštećenja na obližnjem brodu.

Mesić je nakon vježbe izjavio da je impresioniran viđenim, te kako su hrvatske postrojbe dokazale kako se ravnopravno mogu nositi s kolegama iz NATO-a.

Odgovarajući na neizbježna pitanja o cijeni članstva u NATO paktu, Mesić je rekao kako je NATO jeftinija opcija, s obzirom da bi nas samostalno održavanje obrambenih kapaciteta koštalo i do tri puta više. Što se tiče nabave moderne vojne tehnologije, „Hrvatska će helikoptere dobiti od Rusije, temeljem Klirinškog duga, kada budu proizvedeni“, rekao je Mesić, te naglasio da se zalaže za kupovinu vojne opreme putem „offset“ aranžmana. To znači da se kupnjom ugovara i njegova proizvodnja u Hrvatskoj. Prvi takav ugovor trebao bi se ostvariti prilikom nabave oklopnih vozila.

„Javna nabava se ne može obavljati ubuduće bez of set aranžmana jer samim time isključujemo korupciju i kriminal iz nabave opreme“, istaknuo je Mesić.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika