23.05.2007. / 18:54

Autor: Martina Zeković

FILM FESTIVAL

U Cannesu prikazivanje dokumentarca o smrti Aleksandra Litvinenka

Službenom programu 60. međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, dodan je i dokumentarni film posvećen Aleksandru Litvinenku, bivšem ruskom agentu ubijenom u Londonu. Taj će film pod naslovom "Pobuna: afera Litvinenko" biti prikazan u subotu izvan konkurencije, priopćeno je iz ureda festivala. Film potpisuje Andrej Nekrasov, osoba bliska Litvinenku, koja je bila uz špijuna dvije godine prije njegove smrti, kao i Olga Konskaja.

U subotu, na dan projekcije u Cannesu, Marina Litvinenko, udovica ubijenog špijuna, održat će tiskovnu konferenciju. Marina Litvinenko sprema se istodobno izdati knjigu o životu i smrti pokojnog supruga. Umjetnički direktor Festivala Thierry Fremaux, pogledao je film i uključio ga u program u posljednji trenutak što se rijetko događa. Film je dovršen tek nakon objave službenog festivalskog programa, 19. travnja. Dokumentarac sadrži brojna svjedočenja o životu i smrti četrdesettrogodišnjeg ruskog špijuna koji je ubijen u Londonu radioaktivnom supstancom 23. studenoga.

Vezane vijesti

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Petak je, vrijeme kada se raspravlja o tome koji filmovi će osvojiti nagrade na festivalu u Cannesu, što će biti objavljeno u nedjelju iza 19 sati.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika