26.05.2007. / 15:10

Autor: Marko Biočina

SRBIJA

Prosvjed radikala ispred srpske televizije

Ispred zgrade RTV B92 na Bulevaru AVNOJ-a u Novom Beogradu, u subotu se okupilo Više od 200 pristaša Srpske radikalne stranke okupilo se kod zgrade srpske televizijske postaje B92 u Novom Beogradu.

Okupili su se kako bi akcijom lijepljenja plakata s imenom ratnog zločinca Ratka Mladića. Prosvjed je organizirao glavni tajnik SRS-a Aleksandar Vučić, a sve zbog dvojice mladića iz pokreta „1389“ koji su prije nekoliko dana uhićeni i osuđeni na deset dana zatvora, upravo zbog lijepljenja spomenutih plakata. Prvi takvi plakati zalijepljeni su na beogradskom Bulevaru AVNOJ-a u srijedu, kada je izrečena presuda okrivljenima za ubojstvo Zorana Đinđića. Simbolika ove akcije radikala je upravo u tome što će Bulevar AVNOJ-a uskoro dobiti ime po pokojnom srpskom premijeru.

Kao što se i očekivalo, radikalni prosvjed izazvao je oštre reakcije kod njihovih političkih protivnika, pa su se tako okupile i pristaše Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića, i oštro prosvjedovali. Policija, na sreću, ovaj put nije morala intervenirati.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika