30.05.2007. / 16:56

Autor: Martina Zeković

VIJEĆNICI PROTIV GRADONAČELNIKA

Splitski vijećnici prosvjedovali protiv predsjednika Gradskog vijeća

Oporbeni vijećnici u Gradskom vijeću Splita prosvjedovali su danas na konferenciji za novinare zbog načina na koji je sjednicu vodio predsjednik Gradskog vijeća Željko Jerkov s Liste Velog Mista. Dan ranije vijećnici su s devet potpisa podnijeli zahtjev da se na sjednicu uvrsti točka o izglasavanju nepovjerenja gradonačelniku Zvonimiru Puljiću. Jerkov, međutim, nije želio tu točku uvrstiti u dnevni red, ali pri izglasavanju obračuna proračuna Grada Splita vijećnici Liste Velog Mista glasovali su protiv njega, tako da ta točka nije prošla.

"Sa svim mogućim pauzama kolege s Liste Velog Mista su vjerojatno svaki put na dogovorima s HDZ-om utržili neki od novih poslova" kazao je predsjednik Kluba SDP-a Veljan Radojković.

Ljubica Vrdoljak iz Hrvatskog bloka dodala je da sadašnja gradska vlast pokazuje apsolutnu neučinkovitost jer "kad jednoj vlasti na računu ostane 100 milijuna kuna iz 2006. godine, a i danas nakon realizacije projekta Riva ima toliko, onda zaslužuje smjenu. Vjerujem da nitko pametan neće raditi na preslagivanju vlasti jer Split jedino zaslužuje nove izbore". Joško Dvornik iz HNS-a potvrdio je da je gradonačelnik Puljić zbog niza gafova i bahatosti zaslužio negativnu ocjenu.

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika