19.06.2007. / 19:03

Autor: Martina Zeković

PREDAVANJE DUŽNOSNICE NATO-A STEPHANIE BABST

"Sigurnost u regiji može održati samo NATO"

"Rast potpore hrvatske javnosti, sa oko 30 na 44 posto, ulasku u NATO svjedoči o pozitivnom trendu u približavanju Hrvatske Sjevernoatlantskom savezu", kazala je zamjenica pomoćnika glavnog tajnika NATO-a Stephanie Babst na predavanju, koje je danas održala u Karlovcu.

Dodala je da su osim pozitivne podrška hrvatske javnosti, pozitivne i ocjene NATO saveza o naporima i postignućima institucija RH na putu približavanja NATO-u. Ona je naglasila da je biti članicom NATO-a prvenstveno sigurnosno pitanje, ono nije samo od vojnog značaja, nego i ukupne sigurnosti i suradnje, pa i ekonomske, a da "sigurnost u regiji može održati samo NATO i nitko više".

"Postati članicom NATO-a tek je početak puta suradnje zemalja članica, a kako će hrvatski put suradnje izgledati ovisit će prvenstveno o Vladi RH i vlastima na lokalnim razinama", izjavila je Babst.

Njezin su boravak u Hrvatskoj organizirali Ured za javnu diplomaciju NATO-a iz Bruxellesa i Atlantsko vijeće Hrvatske kako bi se hrvatska javnost bolje informirala o Sjevernoatlantskom savezu.

Vezane vijesti

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Iako su prije nekoliko mjeseci dogovorili knjiženje vojne imovine, vladajuća šestorka nije realizirala dogovor u Parlamentu BiH. Postavlja se pitanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika