26.06.2007. / 09:18

Autor: Marko Biočina

CARACAS

Venezuela spremna za invaziju

Hugo Chavez, predsjednik Venezuele zapovjedio je vojsci te zemlje da se pripremi na skoru invaziju američkih trupa. Govoreći pred stotinama vojnika u vojarni Tiuna Fort u glavnom gradu Caracasu Chavez je poručio kako se „Venezuela mora spremiti na otpor jer je to jedino oružje protiv američkog imperijalizma“, te da vojska mora biti spremna za gerilski rat protiv moćnijeg neprijatelja.

Odmah nakon govora Chavez je otputovao na državničku turneju, u sklopu koje će posjetiti Bjelorusiju, Rusiju i Iran. U Bjelorusiji će finiširati ugovor o kupnji sustava protu-zračne obrane, koji raspolaže dalekometnim radarskim sustavom i projektilima. Chavez je također najavio kako će u Rusiji s Vladimirom Putinom razgovarati o mogućnosti kupovine podmornica.

Tek nedavno je Chavez od Rusije kupio 53 vojna helikoptera, 24 SU-30 Suhoj lovca te više od 100 tisuća kalašnjikova, sve skupa u vrijednosti od 1,5 milijardi funti.

Vezane vijesti

Povratak Chaveza nakon liječenja

Povratak Chaveza nakon liječenja

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez (57) u utorak je sudjelovao u jednoj televizijskoj emisiji koja je trajala više od dva sata, a riječ je o njegovu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika