22.07.2007. / 11:24

Autor: Marko Biočina

TURIZAM

Turistička navala na Hrvatsku

Ova će turistička sezona biti najuspješnija u povijesti. Takav se zaključak nameće nakon početka „špice“ ljetne sezone ovoga vikenda, koja će potrajati narednih 20-tak dana.

Jučer je državnu granicu prešlo oko 400 tisuća putnika, uglavnom stranaca, tako da se sada, po nekim procjenama, na Jadranu odmara oko 700 tisuća turista. Očekuje se da bi taj broj u kolovozu mogao porasti na milijun, a to je brojka koja znači da će smještajni kapaciteti biti gotovo potpuno popunjeni.

Velik promet ostvarile su i Zračne luke, tako da je samo na splitskom aerodromu zabilježeno oko 100 letova s 15 tisuća turista. Ovakav pojačan npriljev turista izazvao je i već tradicionalne zastoje u prometu, tako da je na naplatnim kućicama u Lučkom kolona automobila bila duga 7, a na sjevernom ulazu u tunel Mala Kapela čak 13 kilometara.

Ako se ovakav trend nastavi, procjenjuje se da bi Hrvatska mogla svoj ukupni prihod od turizma, koji je prošle godine iznosio 6,3 milijardi eura, povećati za čak 5 posto.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika