20.08.2007. / 10:41

Autor: Marko Biočina

FLORIDA

Amerikanci sedmogodišnjeg dječaka sumnjičili za terorizam

Kada je britanska obitelj Nadeem svog sina, zbog njegovog izvrsnog uspjeha u školi, odlučila nagraditi putovanjem na Floridu, nisu ni očekivali u što će se taj put pretvoriti. Sedmogodišnji Javaid zaustavljen je na dva američka aerodroma zbog sumnji da je terorist. Oba puta je podvrgnut višesatnoj sigurnosnoj provjeri, zbog kojih je obitelj propustila zakazani let kući.

Javaidova nesreća je bila u tome što dijeli ime i prezime s 39-godišnjim Pakistacem koji je bio jedan od osumnjičenih za teroristički napad u New Yorku 2001. godine. S obzirom da popis potencijalnih terorista ne sadrži podatke o datumu rođenja, Javid je prilikom pregleda putovnica izdvojen, te mu je zabranjen pristup zrakoplovu. Nakon brojnih sigurnosnih provjera koje su trajale više od pet sati, obitelji Nadeemu je ipak dopušten nastavak putovanja. Nakon Orlanda, isto se ponovilo i u zračnoj luci u Philadelphiji.

Zbog svega doživljenog dječak se danas boji letjenja avionom, a otac razmišlj o tužbi protiv američkih federalnih vlasti.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika