10.09.2007. / 12:32

Autor: Branka Prica

Extra zona

Žena koja vjeruje da je Čučić nevin - odvjetnica Nataša Pifar-Mihelić

Odvjetnica i životna partnerica Ljubomira Čučića u ekskluzivnom intervjuu za Extru svog je branjenika opisala prije svega kao "dobrog oca", a zatim "iznimno nježnog, pažljivog i požrtvovnog parnera"

Odvjetnica Ljubomira Čučića, Nataša Pifar-Mihelić odlučila je ekskluzivno za Extru otkriti svoje razloge zbog kojih ga brani. S 45-godišnjom odvjetnicom iz Petrinje razgovorali smo u petak u dva sata ujutro, nakon pretresa njene kuće i privođenja Ljubomira Čučića. Otkrila je kako je to živjeti s čovjekom kojemu je sud odredio zatvorsku kaznu zbog zlostavljanja sad već bivše supruge, je li zabrinuta za svoju karijeru nakon slučaja Čučić te na koji je način s Ljubomirom Čučićem namjeravala odgajati djevojčice. Otvoreno je govorila o svome pokojnom suprugu koji je prema nekim tvrdnjama ubijen dok je pokušavao pomoći jednoj zlostavljanoj ženi da pobjegne od nasilnog muža. Također je izjavila kako je i sama majka te cijeni i razumije Magali Boers.
Nataša Pifar Mihelić branila je nekoliko zlostavljača. Branila je čovjeka kojeg su mediji prozvali „petrinjski monstrum“, bivšeg policajca Vlatimira Kihalića. On je hladnokrvno ubio svoju ženu i njene dvije prijateljice, te se objesio u ćeliji gdje je služio 40-godišnju zatvorsku kaznu.
EXTRA: Zbog čega branite Ljubomira Čučića?
- Branim ga kao odvjetnica jer su ovakvi predmeti izuzetno zanimljivi i u kaznenom i u građansko-pravnom smislu. To su predmeti velikog izazova i to prvenstveno radim zbog profesionalne zainteresiranosti i znatiželje.
EXTRA: S obzirom da živite zajedno, možete li konačno objasniti kakav je vaš odnos s Ljubomirom Čučićem? Jeste li u ljubavnoj vezi?
- Mi smo izvanbračni partneri.

(...)
EXTRA: Koliko dugo poznajete Ljubomira Čučića?
- Tri godine.
EXTRA: Kako je živjeti s njim?
- Krasno. Čak je moja šogorica jednom prilikom rekla: “Ako je to zlostavljač, nađite i meni takvog.”
EXTRA: Je li istina da je on pretjerano osjetljiv na zvukove? Navodno je Magali Boers prigovarao ako ne bi tiho stavila čašu na stol i slično.
- To nije točno. Postoje trenuci u kući kada gledamo vijesti ili dnevnik pa je mir više nego inače. Međutim, mogu reći da se u danima kad su djevojčice ovdje o tome ne vodi računa. Više nije važno ništa, sve je podređeno njihovim interesima i potrebama.
EXTRA: Znači li to da su one ovih dana bile s vama?
- Ne. Bili smo zajedno u prvoj polovici praznika. Bili smo malo na moru, malo ovdje, posjećivali neke prijatelje.
EXTRA: Izgleda da ovo doživljavate kao drugu polovicu praznika, samo s policijskim uplitanjem. Znate li da se govori kako je nastavak vaše karijere upitan i da ste zapravo sudionica u otmici djece. Radite li sukladno etičkom kodeksu i jeste li zabrinuti za svoju karijeru?
- Ja za karijeru nisam zabrinuta jer mislim da nisam napravila ništa suprotno odredbama Kaznenog zakona, nisam povrijedila ni Zakon o odvjetništvu ni odvjetničku etiku. Ako netko smatra da sam supočinitelj ili pomagač u nekom kaznenom djelu, iako u ovom trenutku ne postoji ni osnovanost sumnji da je to napravio gospodin Čučić, onda će se vjerojatno poduzeti neke procesne radnje. U tom slučaju branit ću se kao i svaki drugi okrivljeni za djelo za koje se tereti.
EXTRA: A ako izuzmemo pravni sustav, je li vaše osobno mišljenje da on doista čini sve najbolje u interesu djece?
- Ja sam u to sigurna.
EXTRA: Molim vas, nabrojite pet vrlina Ljubomira Čučića.
- On je prije svega dobar otac, posvećen svojoj djeci. Sve ove godine, otkako je gospođa Magali preselila djecu iz Hrvatske, od trenutka kad djevojčice nisu mogle vidjeti svoga oca i četiri godine nisu mogle dolaziti u Hrvatsku, on je činio sve, baš sve da im bude blizu. Zanemario je svoje poslovne obveze, prodao svoje nekretnine da bi mogao biti s djecom. Temeljna njegova karakteristika je da je dobar otac i to vidi svatko tko ga poznaje. Kao partner je izuzetno nježan, pažljiv, požrtvovan i na njega se može računati.
EXTRA: Vjerujete li u to da je bio nasilan prema svojoj bivšoj supruzi? Na koncu, to je i sam priznao, a dokazivano je i na sudu.
- Iz našeg odnosa, jer ga jedino tako mogu procjenjivati, mogu zaključiti da to nije točno. Ne vjerujem da postoji mogućnost da on postupa na način kako je to gospođa Magali opisala.

Više u novom broju Extre...

Vezane vijesti

Nemoguće postalo moguće: 'Ljubomir Čučić nije oteo djecu'

Nemoguće postalo moguće: 'Ljubomir Čučić nije oteo djecu'

Bivšeg diplomata Ljubomira Čučića sisački Županijski sud pravomoćno je oslobodio svake krivnje, piše Večernji list. Naime, Općinsko državno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika