24.09.2007. / 20:13

Autor: Marko Dejanović

SAM U SVOJE VRIJEME

Chavez odgodio pomicanje venezuelanskog vremena

Chavez od svoje ideje nije u potpunosti odustao. Naime, promjenu vremena odgodio je samo do siječnja, kada bi se Venezuela trebala vratiti pola sata unatrag

Venezuelasnki predsjednik Hugo Chavez odgodio je plan o pomjeranju satova njegove zemlje pola sata unatrag.

Zbunjenost svojih zemljaka ali i ostatka svijeta zbog ideje da vrijeme u Venezueli kasni pola sata Chavez je pokušao otkloniti objašnjenjem da bi ta mjera omogućila djeci da se probude za školu po danu a ne dok je još mrak. Ipak, priznao je i da bi neki ljudi mogli pomisliti da je jednostavno poludio.

Chavez je tim više bio zbunio sunarodnjake jer je odluci o vraćanju pola sata unatrag dao samo osam dana da stupi na snagu.

Čini se da je ta brzopletost u odlučivanju zbunila i samog Chaveza, koji je prvotno svojim sunarodnjacima krivo priopćio da satove pomaknu unaprijed, što školskoj djeci ne bi nikako pomoglo, da bi se kasnije ipak ispravio.

Ipak, Chavez od svoje ideje nije u potpunosti odustao. Naime, promjenu vremena odgodio je samo do siječnja, kada bi se Venezuela trebala vratiti pola sata unatrag.

Kritike da je ovaj potez sulud Chavez odbacuje uz tvrdnju da je podjela na vremenske zone nametnuta od SAD-a. Dodaje i da ne vidi zašto Venezuela ne bi živjela u vlastitoj vremenskoj zoni.

Vezane vijesti

Povratak Chaveza nakon liječenja

Povratak Chaveza nakon liječenja

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez (57) u utorak je sudjelovao u jednoj televizijskoj emisiji koja je trajala više od dva sata, a riječ je o njegovu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika