25.09.2007. / 10:37

Autor: Marko Dejanović

VATIKAN

Ivan Pavao II eutaniziran?

Dr. Line Pavanelli koja je u dvomjesečniku „Micromega“ ustvrdila da je Papa Ivan Pavao II odlučio dragovoljno umrijeti

Italiju je uznemirila analiza Dr. Line Pavanelli koja je u dvomjesečniku „Micromega“ ustvrdila da je Papa Ivan Pavao II odlučio dragovoljno umrijeti i time prekršio načela koja je baš on i postavio u enciklici „Evangelium Vitae”.

Ova enciklika naređuje katolicima da se koriste svim medicinskim sredstvima da bi produžili život, neovisno o stanju u kojem se bolesnik nalazi. Time se Vatikan jasno izrazio protiv eutanazije, teme oko koje se s časopisom Micromega već godina ne slaže.

Ugledna liječnica Pavanelli tvrdi da se baš Ivan Pavao II predomislio, kada je bilo riječ o produljivanju njegova života, i da je najvjerojatnije sam odlučio umrijeti. Pavanelli je pregledala liječničke zapise tijekom zadnjih dana Ivana Pavla II i tvrdi da je službena verzija uzroka Papine smrti zapravo varka koja prikriva istinu. Dodaje i da je Ivan Pavao II krivo liječen a tvrdnju temelji na tome što mu je tek nekoliko dana prije smrti stavljena cijevčica u grlo dok je to trebalo napraviti tjednima ranije.

Vatikan je oštro odbacio tvrdnje iznesene u Micromegi. Osobni liječnik Ivana Pavla II i novog Pape Benedikta XVI. tvrdi da se za život umirućeg Pape borilo do zadnjeg trena i da nema govora o nikakvoj dragovoljnoj smrti.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika