26.09.2007. / 17:00

Autor: Marko Dejanović

RATNI ZLOČIN

Svjedok na suđenju Norcu i Ademiju: „Supruga mi je živa nabijena na kolac“

Svjedoci opisuju stravične prizore zločina tijekom akcije Medački džep

Stanovnici s područja Medačkog džepa počeli su svjedočiti u suđenju generalima Norcu i Ademiju. Opisivali su mučenja i ubojstva kojima su svjedočili, a za koje se terete dvojica generala.

„Supruga mi je živa nabijena na kolac, a s još nekoliko civila izvađena je iz septičke jame", rekao je Stevo Jović, stanovnik Divosela koji je svjedočenje potkrijepio dokumentacijom i slikama. Prema njegovim riječima tijela ubijenih nisu razmijenjena kako bi se prikrili dokazi o mučenjima. Stevo Jović je tijekom akcije Medački džep i sam ranjen, prvo gelerom, a onda i metkom. Ipak, pobjegao je i sakrio se u šumi, uvjeren da bi bio ubijen da je dočekao hrvatske vojnike koje je usporedio s ustašama.

"Za razliku od ustaških bojni ovi zadnji su porušili i groblja, spomenike i kuće te zatrovali bunare", izjavio je Jović čija su dva sina bili u Hrvatskoj vojsci tijekom Domovinskog rata, od kojih je jedan i poginuo.

Željko Prpić, nasljednik generala Ademija kao zapovjednika zbornog područja Gospić, svjedočio je da tijekom akcije nije bilo zločina te da je Ademi izričito zabranio bilo kakva mučenja ili ubojstva.

Nacional je u utorak objavio ekskluzivne informacije kako je akcijom Medački džep zapovijedao Davor Domazet Lošo, ove informacije mogle bi promijeniti tijek suđenja generalima Ademiju i Norcu.

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika