26.09.2007. / 18:04

Autor: Marko Dejanović

T-HT NA BURZI

HANFA u borbi protiv manipulacije punomoćima za kupnju dionica T-HT-a

Rekorder po broju dionica je zagrepčanin S.P. koji je prikupio čak 62 punomoći, a slijedi ga njegov sugrađanin J.Š. s 50 punomoći

Agencija za nadzor financijsih usluga obavijestila je kako je primijetila pokušaje manipulacija u kupovini dionica T-HT-a. Otkrili su naime da su pojedine osobe prikupile ogroman broj punomoći.

HANFA je upozorila da nadgleda sve slučajeve u kojima se jednoj osobi daje pet ili više punomoći. Utvrdila je da neke osobe putem punomoći daju ponude za izrazito veliki broj osoba.

Rekorder po broju dionica je zagrepčanin S.P. koji je prikupio čak 62 punomoći, a slijedi ga njegov sugrađanin J.Š. s 50 punomoći. Varaždinac D.K. je na trećem mjestu HANFA-ine liste s 35 punomoći.

Agencija je još jednom upozorila javnost da će iskoristiti sva zakonska sredstva da bi spriječila manipulacije punomoćima iza čega je kazneno djelo nezakonite trgovine vrijednosnim papirima.

Prve korake je agencija već poduzela jer su agenti odlučili povući određeni broj višestrukih punomoći.

Vezane vijesti

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

Saborska oporba usprotivila se danas izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom koje predlaže Vlada, ističući kako se sustav radničkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika