28.09.2007. / 11:57

Autor: Marko Dejanović

SLUČAJ KARLOVAČKA PIVOVARA

Počeo postupak protiv dr. Jasne Pletikosa

Optužba protiv Pletikose odnosi se na njeno neprijavljivanje slučaja Martinović policiji ili državnom odvjetništvu, što je po zakonu bila dužna učiniti

Prvo ročište u slučaju dr. Jasne Pletikosa, liječnice karlovačke Hitne pomoći, održano je na karlovačkom Prekršajnom sudu. Pletikosa se sumnjiči da je prekršila Zakon o liječništvu u slučaju Zdravka Martinovića, koji se tijekom šetnje s psom otrovao ugljičnim dioksidom ispuštenim iz Karlovačke pivovare.

Optužba protiv Pletikose odnosi se na njeno neprijavljivanje slučaja Martinović policiji ili državnom odvjetništvu, što je po zakonu bila dužna učiniti. Ona se, pak, brani da zbog mraka nije vidjela kanal kraj kojeg je ležao Martinović, a da na njegovom tijelu nije bilo znakova ni nasilja niti trovanja. Radio Mrežnica prenosi da je izjavila kako je bila uvjerena da pacijent nije bio otrovan.

Ipak, liječnica priznaje da se mjestu događaja osjećao neugodan miris, ali da nije znala da je riječ o amonijaku.

No, Pletikosu tereti i interventni list, interni dokument Hitne pomoći, u koji je upisala sumnju da je pacijent mogao biti izložen nepoznatoj kemikaliji. Ona taj upis opravdava time da je to napisala zbog toga što su joj Martinovićevi susjedi ispričali da ih pivovara već godinama truje.

Ipak, Pletikosi od pomoći može biti i svjedočenje njene kolegice Gordana Hranjec, koja je potvrdila da Karlovačka bolnica ima tzv. crvenu bolničku prijavu, obrazac putem kojeg se ovakvi slučajevi prijavljuju policiji i da te prijave uvijek vrši sama bolnica. Hitna, pak, ni nema takav obrazac pa stoga do sada ni nisu pisali takve prijave. Druga svjedokinja, liječnica karlovačke Hitne Celestina Kegelj, pak, ustvrdila je da se u mnogim slučajevima radi samo o procjeni liječnika.

Nastavak glavne rasprave zakazan je za 19. listopada.

Vezane vijesti

Medijska kampanja

Medijska kampanja

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor pozvala je sa središnjeg skupa za VII. izbornu jedinicu održanog sinoć u Karlovcu birače da daju svoj glas HDZ-u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika