28.09.2007. / 14:43

Autor: Marko Dejanović

OSJEČKA KRIZA

Nova prepucavanja HSP-a i HDSSB-a

Matković je ustvrdio da je jedini cilj nedjeljne sjednice Gradskog vijeća spriječiti nove izbore u Osijeku

Sjednica osječkog Gradskog vijeća, zakazana za nedjelju, novi je povod prepucavanju dojučerašnjih koalicijskih partnera HSP-a i HDSSB-a. Naime, predsjednik osječkog HSP-a i bivši dogradonačelnik Gordan Matković izjavio je da ta sjednica neće rezultirati rješenjem krize u Osijeku a neće riješiti ni problem dvorane za rukometno prvenstvo.

Matković je ustvrdio da je jedini cilj sjednice spriječiti imenovanje vladina povjerenika za Osijek i nove izbore. Dodaje da, u slučaju da se i izabere novi gradonačelnik, taj neće moći vladati Osijekom bez podrške Poglavarstva. Stoga neće moći ni razriješiti pitanje izgradnje osječke dvorane.

No, HSP-ovac se nije tu zaustavio. Natječaj, koji je raspisalo osječko javno poduzeće „Sportski objekti“, za izgradnju dvorane za rukometno prvenstvo Matković je proglasio nelegalnim, jer je natječaj raspisan bez suglasnosti Gradskog poglavarstva. K tome, sjednica nadzornog odbora na kojoj je donesena odluka o natječaju je bila nelegalna, tvrdi Matković, jer na njoj nije prisustvovalo troje od pet članova odbora.

Ove Matkovićeve tvrdnje nisu dugo čekale na odgovor. Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić odmah je ustvrdio da je natječaj raspisan potpuno legalno. Prema Šišljagiću, laž je da je za raspisivanje natječaja potrebno odobrenje Poglavarstva.

No, ni Šišljagić se nije tu zaustavio već je krenuo u protunapad na HSP. Tvrdi da ta stranka čini sve da Osijek ne dobije dvoranu i da joj očigledno smeta što će cijena novoizgrađene dvorane biti mnogo manja od one koju je HSP imao na umu u prijedlogu o izgradnji po modelu javno-privatnog partnerstva, a koji je Gradsko vijeće odbilo.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika