09.11.2007. / 09:17

Autor: Marko Biočina

HTV

Je li Hloverka pokušala cenzurirati Stankovića?

Ima li na HTV-u pritisaka na političke novinare od strane nadređenih i političke cenzure? To je pitanje ostalo neodgovoreno nakon prošlotjednog sastanka novinara informativnog programa HTV-a. Na tom su sastanku neki od HTV-ovih novinara iznijeli pritužbe rekavši kako su konstantno izloženi pritiscima.

To je odmah demantirao zamjenik glavne urednice Dražen Majić, no onda je Aleksandar Stanković otkrio kako je nedavno Hloverka Novak Srzić izrazila negodovanje zbog njegove namjere da u goste pozove Ivicu Đikića. Kasnije vidjevši da Stanković nema namjeru odustati od pozivanja Đikića, Hloverka je tražila da se u tom razgovoru uopće ne spominje ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac, što je šokiralo prisutne.

To je za Večernji list potvrdio i sam Stanković rekavši kako je „uistinu na tom sastanku govorio o problemima prilikom Đikićava gostovanja, ali kako ne želi ulaziti u detalje“.

Na istom sastanku Dražen Majić je novinarima napomenuo kako je Vanja Sutlić poručio da je „internim monitoringom“ utvrđeno kako u Dnevniku ima više SDP-a nego HDZ-a i ostalih. Na to je reagirao Zoran Šprajc rekavši kako bi se Sutlić trebao ostaviti programa, koji ionako nije u njegovoj nadležnosti, te pustiti ljude u Dnevniku da rade svoj posao.

„Ogorčen sam što su Sutlić i Hloverka šutke pristali na ovakva nametnuta pravila po kojima moramo raditi. Trebali smo se držati pravila struke“, rekao je Šprajc.

Odgovor glavne urednice nije trebalo dugo čekati. "To što Stanković govori su gluposti. Tad sam mu samo rekla da je imao Đikića lani te da ne bvi bilo dobro da s njim uđe u priču koja je izborna. Stoga sam mu predložila, bude li govorio o Primorcu, neka ima i njegovu izjavu. A ako Šprajcu ide na živce parlament i zakon to je nejgov problem", rekla je Hloverka Novak - Srzić za Večernji list.

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika