17.12.2007. / 16:14

Autor: Martina Čizmić

RUSIJA

Putin prihvaća mjesto premijera, ako Medvedev bude predsjednik

"Ne trebamo se bojati predati ključne ovlasti države, sudbinu Rusije, u ruke takvog čovjeka", rekao je Putin

Aktualni ruski predsjednik Vladimir Putin prihvatio je ponudu svog bliskog političkog saveznika Dimitrija Medvedeva da postane premijer nakon što Medvedev preuzme mjesto predsjednika.

"Ukoliko birači Medvedevu iskažu povjerenje i izaberu ga za predsjednika Rusije, biti ću spreman sljedeće godine stati na čelo vlade", rekao je Putin. On je na kongresu svoje stranke Jedinstvena Rusija podržao nominaciju Medvedeva za predsjedničkog kandidata.

Putin je u svom govoru istaknuo da će prihvatiti premijerski položaj "ne mijenjajući ravnotežu snaga između parlamenta i institucije predsjednika".

"Ne trebamo se bojati predati ključne ovlasti države, sudbinu Rusije, u ruke takvog čovjeka", rekao je Putin u svom govoru.

Medvedev se inače nalazi na čelu upravnog odbora Gazproma, a u Sankt Peterburgu je pohađao isti pravni fakultet kao i Putin. Rekao je kako će zagovarati "kontinuitet politike koju je putin provodio posljednjih osam godina".

Politički analitičari prokomentirali su ovaj Putinov potez kao želju za vlašću i nakon što ode sa mjesta predsjednika u svibnju sljedeće godine.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika