03.01.2008. / 17:06

Autor: Katarina Zorić

OSIJEK

Đapić ponovno u gradonačelničkoj fotelji?

Na sastanku predstavnika HSP-a, HDZ-a i HNS-a predstavljen je novi prijedlog formiranja gradske vlasti prema kojemu bi Gradsko poglavarstvo sastavili predstavnici ove tri stranke, uz potporu SDP-a

Turbulencije na osječkoj političkoj sceni, kako sada stvari stoje, mogle bi uskoro završiti. Naime, na sastanku predstavnika HSP-a, HDZ-a i HNS-a predstavljen je novi prijedlog formiranja gradske vlasti prema kojemu bi Gradsko poglavarstvo sastavili predstavnici ove tri stranke, uz potporu SDP-a kojem bi pripalo mjesto predsjednika Gradskog vijeća. U oporbi bi ostao Glavašev HDSSB kojemu bi ponudili mjesto potpredsjednika Gradskog vijeća,a na čelu gradskog poglavarstva bio bi HSP. Prema ovome prijedlogu funkciju gradonačelnika ponovno će obavljati HSP-ov Anto Đapić.

"To je prijedlog HSP-a i HDZ-a kojega ćemo prihvatiti kao znak dobre volje, a bit će ponuđen na razmatranje i SDP-u. Sastanak s predstavnicima SDP-a i HDSSB-a održat će se sutra u sjedištu HNS-a u Osijeku", rekao je predsjednik osječkoga HNS-a Ivan Vrdoljak.

Predsjednik HSP-a Anto Đapić zadovoljan je ovim prijedlogom jer smatra da je riječ o kvalitetnom kompromisu.
"Prijašnji prijedlog da svih pet stranaka participiraju u izvršnoj vlasti nije bio realan, za raziliku od današnjega. Nadam se da bismo mogli već i na ovom gradskom vijeću napraviti prvi korak i da izaberemo predsjednik Gradskog vijeća iz redova SDP-a", rekao je Đapić.

Konstituirajuća sjednica osječkoga Gradskog vijeća sazvana je za 10. siječnja, a na dnevnom redu samo je jedna točka - izbor predsjednika Gradskoga vijeća.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika