06.01.2008. / 12:54

Autor: Katarina Zorić

SAD

Tajne akcije SAD-a u Pakistanu?

Times navodi da razmatrane opcije uključuju zajedničke operacije CIA-e i vojnih snaga za specijalne operacije, ali još nije donesena nikakva odluka

Visoki američki dužnosnici, zabrinuti zbog obavještajnih izvješća prema kojima Al-Qa'ida želi dodatno destabilizirati Pakistan, razmišljaju o širenju ovlasti CIA-e i vojske kako bi mogle izvoditi agresivnije tajne operacije u toj zemlji, objavio je The New York Times.

Pozivajući se na visokog dužnosnika Busheve administracije, Times navodi da razmatrane opcije uključuju zajedničke operacije CIA-e i vojnih snaga za specijalne operacije, ali još nije donesena nikakva odluka.

Nekoliko sudionika sastanka koji se održao u petak tvrdilo je da je prijetnja vladi predsjednika Perveza Musharrafa toliko velika da bi vojno vodstvo dopustilo Washingtonu veću slobodu djelovanja, piše Times.

Na sastanku su bili i potpredsjednik Dick Cheney, državna tajnica Condoleezza Rice te savjetnici za nacionalnu sigurnost predsjednika Georgea W. Busha.

Glasnogovornici Bijele kuće, CIA-e i Pentagona odbili su komentirati sastanak, no jedan dužnosnik je rekao kako je bilo riječi o tome da Al-Qa'ida jača u nekim dijelovima Pakistana protiv čega se treba boriti.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika