07.01.2008. / 09:01

Autor: Marko Biočina

USKOK

Kuzmanić pod istragom zbog utaje poreza

Kuzmanić smatra kako bi mu država na temelju njegovih zasluga u raskrinkavanju korupcije u Hrvatskom fondu za privatizaciju trebala pomoći u rehabilitaciji koja mu je potrebna nakon dvaju operacija

Joško Kuzmanić, USKOK-ov pouzdanik u akciji Maestro nalazi se pod tajnom istragom Općinskog državnog odvjetništva u Puli. Naime, njegova tvrtka Legal soft bila je u poslovnoj vezi s tvrtkom HUAN iz Pule koju policija sumnjiči za poreznu utaju tešku više od pola milijuna kuna. Za sada nadležni još nisu odlučili hoće li u tom slučaju biti podignute optužnice.

U međuvremenu Kuzmanić se nalazi na odjelu traume Opće bolnice u Puli odakle je nekoliko puta javno prozvao USKOK zbog zanemarivanja. On smatra kako bi mu država na temelju njegovih zasluga u raskrinkavanju korupcije u Hrvatskom fondu za privatizaciju trebala pomoći u rehabilitaciji koja mu je potrebna nakon dvaju operacija.

Takva procedura nije dozvoljena zakonom, ali Kuzmanić je indirektno zaprijetio i povlačenjem svog svjedočanstva bez kojega će, kako tvrdi, cijela optužnica u "Maestru" propasti. Nakon što je prije nekoliko dana na HTV-u optužio državu da je cijelu akciju pretvorila u predizbornu predstavu, Kuzmanić je sada ipak malo ublažio svoje stavove.

Za Večernji list je odbio komentirati svoje prethodne izjave rekavši tek da bi "crknuo da nema pomoći dobrih ljudi iz cijelog svijeta". Ipak, Večernji list je iz neslužbenih izvora doznao kako njegovo zdravstveno stanje nije ozbiljnije ugroženo.

Podsjetimo, Joško Kuzmanić je splitski pravnik koji od 1990. godine živi u Puli. Nekoć je bio vlasnik tvrtke za dizajniranje softvera Legal soft, koja je propala. Nakon toga ušao je posao dovođenja stranih ulagača u Hrvatsku, a jedan od glavnih projekata je bila gradnja Vila na području bivše ciglane u Ninu. Upravo su na tom slučaju uhvaćeni dužnosnici HFP-a.

Kuzmanićev medijski istup možete vidjeti ispod.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika