10.01.2008. / 15:08

Autor: Marijana Zrinjski

PROMJENA DOKUMENATA

Nove putovnice, prometne i vozačke dozvole

Hrvatski građani možda će u toku iduće četiri godine morati promijeniti putovnice, prometne i vozačke dozvole kako bi se oblik i izgled dokumenata uskladio sa standardima i propisima Europske unije.

To je naime, jedna od točaka koalicijskog sporazuma HDZ-a, HSS-a i HSLS-a.
Putovnicama s elektroničkim potpisom i čipom, povećat će se, tvrde stručnjaci, nacionalna sigurnost, lakše će se otkrivati ilegalne migracije, a olakšat će i i obrada podataka. Još se ne zna kada će se početi s promjenom dokumenata ni koliko će te izmjene koštati. Sporazum također predviđa nove zakone o hrvatskom državljanstvu, prebivalištu i boravištu građana, a trebala bi se uspostaviti jedinstvena evidencija državljana. Osim toga, trebao bi se sagraditi centar za azil i strance. Nastavit će se s kadrovskim jačanjem policije,a u sklopu opremanja s suvremenom opremom, proveo bi se projekt digitalne radiokomunikacije kojim bi se mogli koristiti i ostale državne službe. Planira se i modernizacija Policijske akademije, izgradnja centra za obuku specijalne i interventne policije, osuvremenjivanje MUP-ove helikopterske flote i drugo.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika