13.01.2008. / 09:55

Autor: Marijana Zrinjski

MEDIJI O HRVATSKOJ

Američki mediji ističu da je potpredsjednik Srbin

Jučerašnje izglasavanje povjerenja novoj hrvatskoj Vladi u kojoj će dominirati konzervativan HDZ na čelu s Ivom Sanaderom, prozapadnim političarom, prenijeli su danas mnogi vodeći američki mediji poput The New York Timesa, The Washington Posta, TV mreže ABC, NBC-a, Fox News-a i drugi mediji. Tamošnji mediji ističu činjenicu da je jedan od novih potpredsjednika Vlade Srbin, Slobodan Uzelac koji će vodit regionalni razvitak, obnovu i povratak. To je kažu, i najviši položaj na čijem čelu je bio Srbin od Domovinskog rata 1991. godine kada su Srbi digli ustanak radi proglašenje neovisnosti Hrvatske.

U američkim medijima tvrdi se također da premijer Sanader radi na poboljšanju odnosa sa Srbima, budući da je to jedan od uvjeta za što brži ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Hrvatska, ista tako, ove godine očekuje pozivnicu za NATO.

Osim Sanaderovih obećanja kako će ubrzati gospodarske reforme, unaprijediti razvoj, podići plaće i smanjiti nezaposlenost u Hrvatskoj, američki mediji citirali su i riječi predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, vođe kako se tvrdi, vrlo jake oporbe, koji je program nove Vlade HDZ-a HSS-a i HSLS-a opisao "popisom lijepih želja".

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika