15.01.2008. / 08:18

Autor: Marijana Zrinjski

SRBIJA-RUSIJA

Putin uputio Tadiću osobno pismo prije izbora

Ruski predsjednik Vladimir Putin jučer je srbijanskom predsjedniku Borisu Tadiću, uputio osobno pismo u kojem mu je poželio puno uspjeha u njegovom djelovanju za, kako je kazao, dobrobit prijateljske Srbije. Tadić je prema Putinu, u Rusiji "dobro poznat kao istaknuti političar i pristalica svestranog razvoja odnosa dvije zemlje". Pismo koje je Tadiću uručio ruski veleposlanik u Beogradu Aleksandar Aleksejev, stiglo je pet dana prije predsjedničkih izbora u Srbiji na kojima je Tadić jedan od glavnih kandidata.

U pismu se ističe i uloga Srbije na Balkanu, odnosno Putin govori da je Srbija bila i jest ključni partner Rusije na Balkanu. "To u potpunosti vrijedi za suradnju oko rješavanja kosovskog pitanja, zasnovanog na poštivanju načela međunarodnog prava", rekao je ruski predsjednik koji je Tadiću u pismu uputio i rođendansku čestitku za njegov pedeseti rođendan.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika