17.01.2008. / 08:01

Autor: Katarina Zorić

BANSKI DVORI

Prva sjednica nove Vlade

Vlada bi na svojoj prvoj sjednici trebala odlučivati o kadrovskim promjenama u Banskim dvorima

Nova hrvatska Vlada danas će u Banskim dvorima održati svoju prvu sjednicu. Petnaest ministara i četiri potpredsjednika na čelu s premijerom Ivom Sanaderom povući će prve poteze u novom četverogodišnjem mandatu.

Vlada bi na svojoj prvoj sjednici trebala odlučivati o kadrovskim promjenama u Banskim dvorima pa će tako dosadašnji glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun postati novi glasnogovornik Vlade, koji će na tom mjestu zamijeniti Ratka Mačeka.

Dosadašnju predstojnicu Sanaderova Ureda Biancu Matković trebala bi zamijeniti Katarina Fuček, dok bi bivša glasnogovornica ministarstva kulture Sunčana Glavak trebala postati zamjenicom predstojnika Vladina Ureda za odnose s javnošću.

S obzirom na to da su održan izbori te da prema zakonu svi pomoćnici i tajnici u ministarstavima, zamjenici vladinih i državnih tajnika moraju staviti svoje mandate na raspolaganje, na dnevnom redu Vlade očekuje se i raspisivanje natječaja za ta službenička mjesta.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika