17.01.2008. / 11:12

Autor: Marko Biočina

ZAGREB

Pucnjava na Općinskom sudu

Ispaljeni metak navodno je prozujao pored glave odvjetniku dok se penjao po stepenicama Općinskog suda. Policija je odmah intervenirala i zatvorila zgradu te provodi očevid.

Danas ujutro, oko 9:10 sati došlo je do još nerazjašnjenog incidenta u blizini zgrade Općinskog suda u Zagrebu, popularne "Palače pravde" u Vukovarskoj ulici. Zagrebačka policija potvrdila je kako je došlo do pucnjave , te kako za sada nema informacija o ozlijeđenima.

Kako piše 24sata ispaljeni metak je prozujao pored glave odvjetnika Deana Bogdanovića i Željka Baranovića dok su se penjali po stepenicama Općinskog suda.

Moguće je da je meta bio Bogdanoviću s obzirom da su mu prije nekoliko dana probušene gume na automobilu. On smatra kako je bio laka meta napadaču dok je bio stepenicama.

"U šoku sam. Izvana je pucano, a ja sam upravo tada stajao na stepenicama. Mislim da su počinitelji pucali u nekoga, a meni je metak prošao kraj ušiju. Razgovarao sam sa kolegom koji se spuštao stepenicama. Netko me mogao pogoditi jer sam bio statična meta", rekao je Željko Baranović.

Osim što je razbio staklo na zgradi metak je oštetio i automobil odvjetnice Mirjane Helenbrandt koja je u to vrijeme s prijateljicom u obližnjem kafiću ispijala kavu.

Policija je odmah intervenirala i zatvorila zgradu, te provodi očevid.

"Očevid je zu tijeku, a mi za sada nemamo nikakva saznanja. Ne sumnjamo u nikoga i nećemo nagađati, neka policija obavi svoj posao. Sud će nastaviti normalno raditi, jedino je na ulazu pojačano osiguranje. Ipak mislim da su stranke uplašene", izjavila je glasnogovornica suda.

U PUZ-u kažu kako trenutno imaju vrlo malo informacija o incidentu, ali da trenutno policijski službenici provode očevid nakon kojeg bi stvari trebale biti jasnije. Prema neslužbenim informacijama metak je ispaljen iz automobila s parkirališta zgrade, razbio staklo i gotovo pogodio odvjetnika u zgradi zagrebačkog Općinskog suda.

Vezane vijesti

Anarhisti pucali na direktora Ansaldo Nucleare?

Anarhisti pucali na direktora Ansaldo Nucleare?

Direktor talijanske nuklearnoenergetske tvrtke Ansaldo Nucleare, podružnice talijanskog industrijskog diva Finmeccanice, ranjen je u ponedjeljak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika